Adjudicació d'interinitats 2017-18. Dubtes freqüents

Adjudicacions i accés al tràmit

Guia d'interinitats

Com sempre, aquí tens els dubtes freqüents. Si tot i així et queden preguntes, et pots posar en contacte amb nosaltres a través de:

  • Connecta STEI (només afiliats). Servei de WhatsApp al núm. 650933510.
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • 971901600

Dubtes freqüents

Quan és el tràmit de selecció de places?

El tràmit d'adjudicacio de vacants és del 28 al 31 de juliol, ambdós inclosos.

Qui ha de fer el tràmit telemàtic de selecció de places?

Totes les persones admeses a la llista d'interins, encara que pensis que no obtindràs plaça, excepte les persones de pacte no desplaçades.

Si encara no l'has fet, també l'has de fer.

Tampoc no hi pots participar si ets exclòs per català o màster de formació - veure-ho més avall

Quines places s'hi ofereixen?

S'hi ofereixen vacants i substitucions amb consideració de vacants:

  • Vacants: V. Són places que no tenen propietari. Acaben el 31 d'agost.
  • Substitucions amb consideració de vacants: SV. Són places que sí que tenen propietari però no està previst que s'hi incorpori en tot el curs. Acaben dia 31 d'agost, si no és que el titular s'hi reincorpora abans.

Puc afegir o llevar opcions (illa, funcions, etc.)?

No. En aquest tràmit no es pot fer, en cap cas, un a modificació de les opcions que vàrem posar en el tràmit del mes de març.

Puc aportar documentació nova?

No pots aportar cap documentació nova, excepte el català i el màster de formació, amb les condicions que venen a continuació.

Hauré de passar per registre?

En cap cas. El tràmit és 100% telemàtic.

Exclosos per català o màster de formació pedagògica

Estic exclòs pel requisit de català o pel requisit de formació de pedagògica (màster de formació). Puc fer el tràmit?

No el pots fer - Per aportar la documentació, mira't la pregunta de més avall

Ja tenc el requisit de català i el màster de formació però encara no els he lliurats. Puc fer-ho ara? A partir de quan es tindrà en compte?

El pots dur al registre de la Conselleria a partir de la publicació definitiva de l'adjudicació (4 d'agost). Tot d'una que el lliuris, seràs admès a la llista, i podries estar ja disponible per a la primera adjudicació de substitucions durant el primer cap de setmana de setembre.

Ja vaig lliurar els requisists de català o màster de formació fa poc. Puc fer aquest tràmit?

No. Si no els vares lliurar abans del 22 de març, no se't tindrà en compte fins a la primera adjudicació del mes de setembre.

Persones de pacte

No m'han desplaçat. He de fer el tràmit del 28 al 31?

No. Si finalment no et desplacen, no farà falta que facis el tràmit. La Conselleria t'ho adjudicarà d'ofici. L'adjudicació provisional serà el dia 26. La definitiva, el 28 de juliol.

No m'han desplaçat. Puc renunciar al pacte?

No. Només podràs renunciar al pacte si et desplacen - veure apartat de persones de pacte desplaçades.

Persones de pacte desplaçades

Com puc saber si m'han desplaçat?

Dia 26 de juliol es publica la llista provisional de persones de pacte desplaçades i no desplaçades. Dia 27 serà el termini de reclamacions, i dia 28, la llista definitiva.

Per quins motius em poden desplaçar?

Et poden desplaçar per un dels motius següents:

  • Si un funcionari de carrera o en pràctiques ha triat la teva plaça i la hi han adjudicada.
  • Si la teva plaça ha estat suprimida o ha estat reduïda a mitja jornada.

A més, d'acord amb les característiques de la plaça, et desplaçaran si no es compleix cap del següents requisits:

  • La teva plaça del curs 2016-2017 manté les mateixes característiques per al curs 2017-2018: mateix centre d’origen i mateixa funció principal i, si en tenia, mateixos centres compartits, mateixes funcions afins i mateixos perfils.
  • La teva plaça del curs 2016-2017 manté, almenys, per al curs 2017-2018, les característiques següents: mateix centre d’origen i mateixa funció principal, excepte que a la plaça se li assignin funcions afins i/o perfils per als quals l’aspirant no està en possessió de la titulació exigida.

M'han desplaçat, què he de fer?

Si et desplacen, estàs obligat a fer el tràmit de selecció de places entre 28 i 31 de juliol, com la resta d'interins que no tenen pacte.

Per ser de pacte desplaçat triaré abans que la resta d'interins?

Si t'han desplaçat continues tenint garantia de feina per al curs 2017-18 passi el que passi, però no triaràs per davant de la resta d'interins, sinó d'acord amb la teva puntuació.

Si som desplaçat, a l'hora de fer seleccionar les places, he de seguir algun ordre concret? He de posar totes les places?

Efectivament, has de posar totes les places a les quals pots optar, d'acord amb les teves opcions (funcions, illes, itinerants...). També, si les tens marcades, pots posar les de mitja jornada, però no hi estàs obligat.

L'ordre a seguir és el següent:

  1. Mateixa especialitat i illa a jornada completa
  2. Altres especialitats del mateix cos i de la mateixa illa a jornada completa
  3. Altres especialitats del mateix grup i de la mateixa illa a jornada completa
  4. Altres especialitats de distint grup i de la mateixa illa a jornada completa
  5. Voluntari: places a mitja jornada de la mateixa illa i de qualsevol especialitat - només si tens marcades mitges jornades
  6. Altres illes a jornada completa - només si tens marcades altres illes
  7. Voluntari: mitges jornada a altres illes - només si tens marcades mitges jornades i alres illes

Tot i que t'obliguin a posar l'ordre anterior, l'adjudicació es farà pels grups habituals (primer, cos de mestres; segon, secundària, tercer, FP i quart, cossos de règim especial). És a dir, si la plaça de la qual m'han desplaçat era de règim especial, en lloc d'adjudicar-te primer el punt 1 (Mateixa especialitat i illa a jornada completa), primer t'adjudicaran les places de mestres, secundària o d'FP bo i prescindint de l'ordre que t'han obligat a posar a l'hora de triar places.

Aleshores, per què he de posar aquest ordre si a l'adjudicació no hi faran cas?

És una bona pregunta. Malauradament, no hi ha resposta per a aquesta contradicció. Això és el que diu la normativa feta per la Conselleria.

Em poden adjudicar una mitja jornada, si m'han desplaçat?

No. Només et poden adjudicar una mitja jornada si les poses a la teva petició de places. Si no vols que te n'adjudiquin una, no en posis cap.

Puc renunciar al pacte?

Sí. odràs renunciar al pacte durant aquest tràmit de selecció de places, del 28 al 31 de juliol.

Quines conseqüències té renunciar al pacte?

Si renuncies al pacte, passes a ser un interí sense pacte, amb la puntuació que et pertoqui. Triaràs com qualsevol persona sense pacte i deixaràs de tenir garantia de feina per al curs 2017-18.

Què passa si no obtenc plaça en aquest tràmit d'adjudicació de vacants?

Si no t'adjudiquea`n cap plaça quedaràs disponible per a substitucions. En aquest cas, estàs obligat a participar en el tràmit setmanal d'adjudicació de substitucions. Si no hi participes, la Conselleria et llevarà la condició d'interí de pacte.

Persones sense pacte

Què és una persona sense pacte?

Són totes les persones que no tenen pacte d'estabilitat. Si no hi accedires ara fa un any, triant les places que eren de tipus de tipus T, ja no hi pots accedir, fins que s'acabi aquest pacte (s'acaba el curs 2017-18) i n'hi hagi un de nou.

No som de pacte. Estic obligat a fer el tràmit de selecció de places?

No, no hi estàs obligat.

Què passa si no faig el tràmit telemàtic? Té cap conseqüència?

Si no fas el tràmit d'adjudicació de vacants o si el fas però no selecciones cap plaça, la Conselleria et situarà automàticament com a no disponible. Hi hauràs de romandre, com a mínim, tot el primer trimestre - pots conèixer més sobre la disponibilitat a l'article Disponibilitat a la llista d'interins.

Si no hi ha cap plaça de les teves funcions, fes el tràmit, si no vols estar com a no disponible i tenir dret a atur.

A més, si no fas el tràmit i et cessen el 31 d'agost, la teva baixa es considerarà voluntària i no podràs demanar el subsidi de desocupació.

He de posar totes les places?

No. Només si ets de pacte desplaçat. Si no ho ets, n'hi ha prou que posis una plaça. La plaça pot ser de qualsevol funció, de qualsevol cos, de qualsevol opció (mitja jornada o sencera...)

Com he de fer tràmit?

El tràmit és telemàtic. Com sempre, el pots fer de tres maneres:

  1. Amb DNI electrònic.
  2. Amb usuari i contrasenya.
  3. Anònimament. En aquest cas et demanarà, del tràmit del mes de març, el número de registre (si el vares concloure telemàticament) o de preregistre (si l’havies conclòs presencialment). Cerca-ho al PDF del tràmit del mes de març, a dalt a la dreta de la primera pàgina.

Faig el tràmit anònimament i em demana un número d'enviament o de  preregistre. Quin és?

Si fem el tràmit anònimament, el programa necessita saber quines són les nostres opcions. Per això, ens demana el número de registre o de preregistre del tràmit del mes de març. Quan l'introduïm ens recuperarà totes les nostres opcions (illes, mitja jornada, etc.).

Faig el tràmit anònimament i i he perdut el número de registre o preregistre. Què he de fer?

El tràmit incorporarà l'opció de recuperar-lo. Et demanarà el DNI, la data de naixement i el correu electrònic que vares posar al tràmit del mes de març. Si coincideix amb les dades que té Conselleria, t'enviaran el número de registre o de preregistre al correu electrònic.

Em surt un número molt llarg que em diu que el desi. De què serveix?

Aquest número, amb una forma similar a Q2CXF2HG-HUDZGDT8-T8XRO1YU, és especialment important si fas el tràmit anònimament. És el que et demanaran per poder continuar amb el tràmit inacabat o per recuperar el justificant d'enviament més endavant - veure-ho més avall.

Es torna a fer una adjudicació per cossos o es fa una adjudicació cremallera?

Malauradament, tot i que l’STEI-i ja va presentar la proposta per poder fer una adjudicació cremallera, és a dir, poder alternar places dels cossos que vulguem, l’adjudicació es torna a fer per cossos.

Les places s’adjudicaran amb el següent ordre:

  1. Grup A: places del cos de mestres.
  2. Grup B: places del cos de professors d’ensenyament secundari.
  3. Grup C: places del cos de professors tècnics de formació professional.
  4. Grup D: places dels cossos de règim especial: cos de professors de música i arts escèniques, cos de professors d’arts plàstiques i disseny i cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

Encara que no ordenis així les places, el tràmit les reordenarà automàticament, d’acord amb aquest ordre, tot respectant l'ordre intern de cada grup que hàgim posat al teu tràmit. L'ordre final es veurà al pdf que genera el tràmit com a justificant.

Què passa si tenc una funció validada per l'article 3.1.5.1, 3.1.5.2 o 3.1.5.3 de la convocatòria?

Si tens una funció validada per l'article 3.1.5.1, 3.1.5.2 o 3.1.5.2 de la convocatòria, hauràs de posar primer totes les places de les funcions validades per l'annex 4. Si és el teu cas, no dubtis a telefonar-nos al 971901600 per aclarir aquesta qüestió.

Curiosament, tot i obligar-te a posar l'ordre que diu, l'adjudicació es farà d'acord amb l'ordre del punt anterior. Una altra contradició dins d'aquesta adjudicació. Això tindrà conseqüències només si pots triar places de diferents cossos. I serà encara més contradictori si a més ets de pacte desplaçat.

He de seguir un ordre específic a l'hora de posar les places (per illes, per tipus, per jornada sencera o mitja?

No. Només ho has d'ordenar per grups, d'acord amb l'ordre esmentat dos punts més amunt. A part d'això, pots ordenar le places com vulguis, mesclant jornades senceres i mitges (si tens marcades mitges jornades, és clar). Això no afectarà a les teves opcions de feina.

L'adjudicació, per cossos, es fa per estricte ordre de punts. És a dir, quan arribi el teu torn, t'intentaran adjudicar la teva primera plaça. Si no està lliure, passaran a la segona. Si aquesta tampoc està lliure, passaran a la tercera. I així successivament, fins arribar a la primera plaça sense adjudicar.

Estic obligat a posar totes les places a les quals puc optar?

No. Basta que posis una plaça d'un dels grups als quals podem optar (excepte les persones afectades per l'excepció 3.1.5.1, la 3.1.5.2, 3.1.5.3, i les persones de pacte desplaçades - veure-ho més amunt).

Si no pos totes les places a les quals puc optar, se me n'adjudicarà una altra que no hagi posat?

No. Només ens adjudicaran les places que seleccionem.

Puc mesclar places d'infantil i primària indiscriminadament?

Efectivament. Pots mesclar places de qualsevol funció mentre siguin del mateix grup. En aquest cas, infantil i primària són dues funcions del cos de mestres i, per tant, del mateix grup.

Puc fer una renuncia justificada quan m'ofereixen una plaça?

Actualment hi ha molt pocs motius de renúncia justificada. Només són la maternitat, adopció, acolliment... i la baixa. Si et trobes en qualsevol d'aquestes situacions, hauràs de sol·licitar la renúncia justificada i la reserva de plaça. La reserva es mantindrà fins que s'acabi el motiu de la renúncia.

De fa uns cursos ençà, no hi ha cap altre motiu de renúncia justificada, excepte els del paràgraf anterior. Ja no hi ha renúncia justificada per tenir una feina a la concertada, per estudis universitaris o per projectes de cooperació. Si t'adjudiquen una plaça i no tens cap dels motius actuals de renúncia justificada, la renúncia serà considerada injustificada i seràs exclòs per al curs en vigor i per al següent.

Per evitar tot això, et pots situar com a no disponible - veure-ho més avall

Puc desar el tràmit telemàtic per acabar-lo més tard?

Per guardar tot el que has introduït i poder continuar més tard, has d'arribar a la Passa 3. En cas que no ho facis, perdràs totes les dades introduïdes fins en aquell moment.

Si estàs molta estona sense arribar a la Passa 3 i no fas res, et pot caducar la seesió i perdràs tot el que no estigui desat.

Com sé si he conclòs el tràmit correctament?

El tràmit és 100% telemàtic i es conclou després de pitjar el botó d'enviar a la Passa 3. A la Passa 4 et podràs imprimir el justificant, que consta d'un número de registre al cantó superior dret.

Si tens usuari i contrasenya, pots entrar al portaldelpersonal.caib.es → Les meves gestions → Gestions telemàtiques, i comprovar si la teva sol·licitud figura a «Tràmits enviats». Aquí també pots imprimir el justificant.

Si has fet el tràmit anònimament, trobaràs «Les meves gestions» a la seu electrònica. Necessitaràs la referència que has guardat al principi del tràmit, just en accedir-hi (similar a Q2CXF2HG-HUDZGDT8-T8XRO1YU)

Què passa si m'he errat i ja he enviat el tràmit? I si vull baratar alguna cosa?

No passa res. Si necessitam fer qualque modificació, pots tornar a enviar un nou tràmit. El que es tindrà en compte és el darrer que hagis enviat.

Què vol dir V? i SV?  I RESULTA?

V vol dir vacant. Són les places que no tenen propietari.

SV vol dir substitució amb consideració de vacant o substitucions previstes per A tot el curs escolar. Són aquelles places que són propietat d'algú però que durant tot el curs estaran a un altre lloc i, per tant, els substituirem.

RESULTA indica si la plaça està lliure de resultes d'algun tràmit anterior (comissions de serveis, per exemple). Les resultes solen ser SV.

Han desaparegut places que sortien a la llista de vacants disponibles. Com així?

Com cada any pot passar que algun equip directiu informi que alguna plaça no té bé el perfil que volen, o que està duplicada o altres qüestions. La Conselleria no pot fer canvis de places o afegir-ne a mitjan tràmit, ja que les persones que han fet el tràmit al principi no les podrien triar. Per això, aquestes places passen a estar disponibles a partir del setembre.

En qualsevol cas, com cada any, et demanam que ens informis de cada una de les places que han desaparegut i farem les gestions oportunes per aclarir-ne el motiu.

Pensa, a més, que en aquest tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol ja no hi ha totes les places adjudicades als funcionaris en pràctiques o als interins de pacte no desplaçats, així com les que es varen adjudicar a principi de mes per comissions de servei o a funcionaris de carrera sense destinació defintiva.

Quan em cessaran? Cobraré l'estiu?

Totes les places oferides durant aquest tràmit telemàtic, són vacants V o substitucions amb consideració de vacant SV. Les V tenen data de cessament a 31 d'agost del 2018. Les SV acaben quan s'incorpora el titular i, si no s'incorpora, el 31 de d'agost, baldament en molt poques ocasions hagin acabat abans.

De moment, el pacte d'interins ha evitat la pèrdua de l'estiu per a tots els interins, cosa que passà a altres comunitats. No només les persones de pacte han cobrat l'estiu, sinó que ho han fet totes les persones amb una vacant o una substitució prevista per a tot l'any, a més de la gran majoria de vacants sobrevingudes durant el curs, és a dir, devers 2900 persones.

A partir del curs 2017-18, tothom que tingui 165 dies de feina o més, tindran un nou nomenament els dos mesos d'estiu.

I si m'adjudiquen una mitja jornada, cobraré l'estiu?

Efectivament, també cobraràs l'estiu amb les mateixes condicions de la pregunta anterior, però a mitja jornada.

No he obtingut plaça en el procés d’adjudicació. Què passarà a partir d’ara?

Si no has obtingut plaça, restarem disponibles per a substitucions.

A partir del mes de setembre podràs participar en el procés telemàtic d’adjudicació de substitucions.

M'han adjudicat una plaça

Què he de fer ara?

El mes d'agost s'habilitarà el tràmit previ a la presa de possessió. Si t'han adjudicat plaça l'has de fer, prèviament a la presa de possessió de l'1 de setembre.

És un tràmit telemàtic, no fa falta que t'imprimeixis res.

Quan vagis al centre, dia 1 de setembre, hauràs de presentar només el DNI i el director tindrà constància de si has fet el tràmit previ a la presa de possessió. Si no l'has fet, no podràs prendre'n possessió.

Subsidi de desocupació

Em cessen a 31 d'agost. Per tenir dret a atur he de posar un mínim de places al tràmit telemàtic del juliol o seguir un ordre concret?

No has de seguir cap ordre i basta posis una sola plaça.

Ara fa tres anys que vàrem aconseguir que el nombre de places que posem no condicioni l'atur. Com el curs passat, basta que posis una plaça, de qualsevol funció, de qualsevol cos, de qualsevol opció (mitja jornada o sencera...) i, en cas de no obtenir cap vacant, podràs sol·licitar el subsidi.

Has de tenir en compte que si no participes del tràmit del 28 al 31 de juliol o no tries cap plaça, no hi tindràs dret. Evidentment, si no pots posar cap plaça perquè no n'hi ha de les teves funcions, sí que hi tens dret. En aquest cas, participa al tràmit i acaba'l, encara que no puguis posar cap plaça.

Es poden donar diverses situacions:

Fas el tràmit Tens places per triar En tries una o més Disponible Subsidi
No -  - No No
Si Si No No No
Si Si Si, però no ens adjudiquen res
Si No  -

 

I per completar una mitja jornada amb atur?

Tampoc fa falta que posis primer les senceres i després les mitges. Posis el que posis, ho facis amb l'ordre que ho facis, si finalment t'adjudiquen una mitja jornada, tindràs dret a completar-la amb l'atur.

L'única cosa que has de tenir en compte és que l'atur es consumeix igual, el gaudeixis a mitja jornada o sencera. En qualsevol cas, cada cas és diferent ja que depèn del que havies cotitzat prèviament, sempre és millor anar al SEPE perquè t'informin de com quedaria exactament el teu cas.

A mi em varen cessar a 30 de juny o abans? També he de fer alguna cosa per tenir atur?

No. Si vares acabar dia 30 de juny o abans, la Conselleria no pot condicionar-te l'atur. Facis el que facis, tens dret a atur.

Jo no faig feina per la Conselleria. Em poden condicionar l'atur?

No. Si no tens cap relació amb la Conselleria, no te'l poden condicionar, facis el que facis.

Disponible / no disponible

Pots conèixer més sobre la disponibilitat a l'article Disponibilitat a la llista d'interins.

Què és la situació de no disponible?

Si no tens cap motiu de renúncia justificada et pots posar en situació de no disponible. Aquest situació és útil en el cas que enguany no vulguis fer feina per a la Conselleria, però no vols perdre la teva posició a la llista.

Em poden cridar o enviar un correu electrònic si estic en situació de no disponible?

No. Si estàs en situació de no disponible la Conselleria no ens adjudicarà ni oferirà cap plaça.

Com em puc posar en situació de no disponible?

Ho pots fer de dues maneres:

  • Si no participes en el tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol, o hi participes però no poses cap plaça, la Conselleria et situarà automàticament com a no disponible. En aquest cas, no tindràs dret a cobrar el subsidi.
  • Mitjançant el tràmit habilitat a tal efecte, que estarà actiu a partir de mitjan mes d'agost, després de l'adjudicació definitiva de vacants.

Puc situar-me com a no disponible en qualsevol moment?

Ho pots fer en qualsevol moment si el tràmit està habilitat. El tràmit no estarà habilitat durant el tràmit setmanal d'adjudicació de substitucions.

IMPORTANT Si ja t'han adjudicat una plaça en aquest tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol o en el d'adjudicació de substitucions, no podràs situar-te com a no disponible. Si no vols incorporar-te a la plaça, t'exclouran per al curs en vigor i per al curs següent. El mateix passarà si t'han telefonat o enviat un correu electrònic en el tràmit d'adjudicació de substitucions, i no contestes abans d'un dia hàbil, o no acceptes cap de les places oferides sense un motiu de renúncia justificada (malaltia o maternitat).

Com puc tornar a la situació de disponible? Puc fer-ho en qualsevol moment?

Per tornar a estar disponible has de fer el tràmit corresponent, però només ho pots fer per trimestres. Ho has de sol·licitar, com a tard, 10 dies abans que acabi el trimestre actual. Només a aquests efectes, s'entén que el trimestre acaba quan s'inicien les vacances escolars.

Tens més dubtes?

Demana'ns tot el que necessitis saber:

  • Connecta STEI (només afiliats). Servei de WhatsApp, al núm 650933510.
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • 971901600