L'STEI Intersindical valora de manera molt positiva la constitució de juntes de personal docent per illes

mapa illes
La Mesa Sectorial d’Educació ha aprovat la constitució de Juntes de Personal per illes amb els vots favorables de l’STEI Intersindical, ANPE, FE-COO i UGT; i l’abstenció d’Alternativa i de la UOB. Fins ara hi havia una sola Junta de Personal Docent no Universitari per a les quatre illes, la darrera amb un total de 43 membres.

Aquesta mesura, que serà efectiva per a les pròximes eleccions del sector d’ensenyament públic no universitari del proper mes de desembre, s’ha d’aprovar en el Consell de Govern de divendres que ve.

La informació estadística de la Conselleria d’Educació distribueix el professorat de la següent manera:

  • 9.536 docents a Mallorca, amb una Junta de 39 membres.  
  • 1.983 docents a Eivissa i Formentera, amb una Junta de 23 membres, amb possibilitats d’arribar a 25.
  • 1.319 docents a Menorca, amb una Junta de 23 membres.

D’aquesta manera, el total de membres de les tres Juntes de Personal seria de 85 o 87 persones.

Aquesta és una reivindicació històrica de l’STEI Intersindical, sobretot pel fet de ser una mesura descentralitzadora que acosta els òrgans de representació de la classe treballadora a cada un dels territoris insulars, a més de la reducció que suposarà de despesa de fons públics en desplaçaments i en estalvi de burocràcia.  

El fet de tenir Juntes de Personal a cada un dels territoris permetrà un coneixement molt més proper de les distintes realitats educatives i socials de les illes, alhora que farà possible el debat i la presa de decisions molt més acurat, amb una relació directa amb les delegacions territorials de la Conselleria d’Educació.

L’STEI Intersindical valora de manera molt positiva aquesta decisió de la Mesa Sectorial d’Educació de tenir Juntes diferenciades per illes, una proposta que es recollia en el programa electoral d’ensenyament públic de l’any 2014. També posa en valor que, dins el Full de ruta del Govern de les Illes Balears, hi havia el compromís de recuperar al llarg d’aquesta legislatura els drets socials i els acords sindicals que havien estat suprimits durant el mandat del Govern del Partit Popular, que s’han anat recuperant de manera progressiva, encara que cal la seva total reversió i millora.