Mesa tècnica per a la convocatòria d'interinitats de dia 22 de març de 2016

A la Mesa Tècnica d’avui, dia 22 de març, s’ha tractat la regulació de la convocatòria pública per formar bosses d’aspirants a funcionaris interins docents per al curs 2016-2017. Els punts a considerar més destacats són els següents:

Tots els aspirants a cobrir una plaça com a funcionari interí docent han de participar a la convocatòria, tant si ja formen part de les llistes com si es tracta de nous aspirants.

Si algun aspirant admès no pensa a fer el tràmit de les adjudicacions de l’estiu, no podrà estar disponible fins al mes de gener.

 

En el cas d’haver tramitat més d’una sol·licitud, només es considera vàlida la darrera que s’ha tramitat de manera telemàtica o presencial.

Les persones que ja figuren a les borses del curs 2015-2016 podran modificar l’opció d’illes, d’itinerància, de mitja jornada i les funcions a les quals poden optar.

En el procés d’adjudicació de destinacions provisionals de l’estiu, de participació obligatòria, els aspirants estan obligats a sol·licitar com a mínim una plaça d’alguna de les especialitats en què estan admesos.

Els aspirants disponibles poden situar-se com a no disponibles, sense al·legar cap causa justificada, excepte que se’ls hagi adjudicat una plaça. Això implica la desparició de les renúncies justificades (excepte per maternitat, adopció... i baixes mèdiques), ja que tothom podrà, voluntàriament, posar-se com a "no disponible" en qualsevol moment (excepte si ja t'han oferit o adjudicat qualsevol plaça). Tornar a la situació de disponible es podrà fer per trimestres.

Les places s’adjudicaran d’acord amb l’ordre següent:

  1. Places del cos de mestres.
  2. Places del cos de professorat d’ensenyament secundari.
  3. Places del cos de professors tècnics de formació professional.
  4. Places dels cossos de règim especial.

Els aspirants disponibles poden renunciar de forma justificada a la plaça oferta tan sols per algun dels motius següents:

  • Estar en període d’embaràs, de maternitat o de paternitat, d’adopció o acolliment permanent o preadoptiu, incloent-hi el període en què seria procedent concedir a un funcionar una excedència per tenir cura dels fills per qualsevol dels supòsits anteriors.
  • Patir una malaltia o incapacitat temporal que impedeixi exercir la tasca docent.    
  • Al·legar una causa de força major o circumstàncies excepcionals, que seran apreciades per la Direcció General de Personal Docent.

Els aspirants que renunciïn a una plaça de forma justificada es mantindran a les borses en situació de no disponibles i conservaran la puntuació i l’ordre en aquestes.

Els aspirants que renunciïn de forma injustificada a la plaça que la Direcció General de Personal Docent els hagi adjudicat seran objecte d’exclusió de totes les borses.

 

Terminis excepcionals per a esmenar determinades causes d’exclusió

Els aspirants titulats en alguna àrea d’humanitats i que compleixen tota una sèrie de requisits, interessats a ocupar places d’idiomes a secundària (alemany, anglès o francès) o a les escoles oficials d’idiomes (alemany, anglès, àrab, francès, italià, rus o xinès), poden acreditar fins al dia 8 de juliol de 2016 els certificats C1 i C2 de l’escola oficial d’idiomes corresponent del Marc Europeu Comú de Referència de Llengües.

Els aspirants que dins el termini establert no puguin acreditar un coneixement adequat de llengua catalana poden aportar la documentació fins al dia 8 de juliol de 2016. Així mateix podran esmenar aquesta causa d’exclusió entre l’1 de setembre de 2016 i el dia anterior al dia en què es publiqui la convocatòria d’aspirants a funcionaris interins per al curs 2017-2018.

Els aspirants exclosos pel fet de no haver acreditat la formació pedagògica i didàctica poden aportar la documentació fins al dia 8 de juliol de 2016. Així mateix podran esmenar aquesta causa d’exclusió entre l’1 de setembre de 2016 i el dia anterior al dia en què es publiqui la convocatòria d’aspirants a funcionaris interins per al curs 2017-2018.

Canvis en el barem de valoració dels mèrits

Una de les novetats més destacades en la convocatòria d’interinitats per al curs 2016-2017 és la modificació de la puntuació de l’apartat 2, el de Formació acadèmica i activitats de formació, que passa a tenir una puntuació màxima de 35 punts 30 punts (d'acord amb la mesa sectorial de dia 31 de març de 2015) mentre que fins ara era de 25. Pel que fa a l’apartat 1, el d’Experiència docent a l’Administració educativa, conserva la seva puntuació il·limitada.

L’STEI ha expressat la seva disconformitat en relació a aquest canvi en la baremació, ja que a les bases que es varen aprovar recentment, publicades al BOIB del passat dia 17 de març, la Conselleria es va comprometre a no introduir canvis en el barem de mèrits fins al curs 2018-2019.

Per part de l’STEI, també hem demanat que, a l’apartat 2.5.2 del barem, el nivell C2 de català compti com el dels altres idiomes.

Modificacions en l’Annex 4 de titulacions

La Conselleria modificarà algunes titulacions i requisits per a accedir a determinades funcions del cos de professors tècnics de formació professional. Es tracta de quatre especialitats (Cuina i Pastisseria, Serveis de Restauració, Perruqueria i Estètica), per a les quals es regulen els requisits d’un any d’experiència docent en la matèria, dos anys d’experiència laboral, o el títol de tècnic superior de la mateixa família professional.

En aquest punt, l’STEI ha demanat que es revisi tot l’annex de titulacions, des del principi fins al final.

Interinitats i reserva de places per a discapacitats

La Conselleria ens ha fet una proposta en relació a places per a persones amb alguna discapacitat. Consistiria en oferir per a la gent discapacitada totes aquelles places que a les oposicions se’ls reserven i que, si no es cobreixen, passen a formar part del còmput de les places de l’oferta lliure. L’STEI valora aquesta mesura de manera positiva, com una primera passa per a tirar endavant aquesta demanda, però reclama una solució global adreçada a fer possible la plena integració d’aquest col·lectiu dins les plantilles de professorat del nostres sistema educatiu.    

Per altra banda, encara hi ha algunes qüestions que l’STEI havia plantejat, i que no s’han recollit per part de la Conselleria a la redacció definitiva. Són, entre d’altres, les següents:

  • Adjudicacions cremallera. És a dir, la possibilitat d’intercalar places de diferents cossos a l’adjudicació de places.
  • L’equiparació dels drets dels funcionaris interins als dels funcionaris de carrera (assumptes propis, serveis especials…).
  • La possibilitat d’avançar el cobrament de l’estiu dels interins amb 165 dies de feina, previst per a l’any 2018 a l’Acord Marc.

El termini de presentació de sol.licituds per participar a la convocatòria és de l’11 al 29 d’abril, ambdós inclosos.

 

Secretraria ensenyament públic.

22 de març de 2016