Convocatòria ordinària interinitats 15-16. Dubtes freqüents

Com cada any, aquí teniu les respostes als dubtes més freqüents. Per a qualsevol altra qüestió no dubteu a dirigir-nos a nosaltres. Podeu fer-ho a través de:

  • Per telèfon.
  • Per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
  • Per whatssap (només per afiliades i afiliats),a través del Connecta STEI 650933510.

Més informació

Qui ha de fer el tràmit?

Tothom que vulgui ser docent interí el curs 2015-2016: els que són interins actualment (de pacte o no), els que ho han estat, i els que no ho han estat mai però ho volen ser. Així mateix, les persones que no tenguin els requisits de reciclatge i de formació pedagògica, també l’han de fer.

He de triar places?

No. Aquest tràmit només és per accedir a les funcions. El tràmit de selecció de places serà el mes de juliol.

Quin és el termini?

De dia 6 a dia 15 de maig, ambdós inclosos.

Excepcionalment, es permet entregar el C1 i el C2 fins dia 7 de juliol, però només es tendrà en compte per tenir reconegudes les funcions lingüístiques de secundària o d’EOI. En cap cas es tendrà en compte per pujar la puntuació o per optar a places no lingüístiques amb perfil lingüístic.

Excepcionalment, pel que fa al requisit del Màster universitari de formació, els aspirants a ocupar places de FP, el poden entregar, com a molt tard, en el moment que es prengui possessió de la plaça (1 de setembre, en el cas d’obtenir una vacant).

Puc participar del tràmit si no tenc el requisit de català o el Màster universitari de formació?

Si. En aquest cas, la persona quedarà exclosa però disponibles en cas que s’acabin les persones admeses. Aquests dos requisits es poden esmenar aquests a partir de l’1 de setembre.

Com és el tràmit?

El tràmit és telemàtic, però en alguns casos és obligatori passar per registre, sempre fins dia 15 de maig, inclòs.

  • Registre telemàtic: qui tengui usuari i contrasenya o DNI electrònic i no hagi de presentar documentació addicional el pot concloure telemàticament.
  • Registre presencial: qui no tengui usuari i contrasenya o l’hagi perduda o, tot i tenir-ne, hagi de lliurar documentació addicional haurà d’imprimir el document que genera el tràmit telemàtic i anar a registre amb la documentació corresponent. El tràmit no es considerarà conclòs fins que l’aspirant hagi registrat la petició.

Puc veure la sol·licitud abans d’enviar el tràmit?

Si. A la Passa 4 (Enviar), es podrà descarregar un pdf, "sense validesa", on podrem veure un esborrany de la nostra sol·licitud de participació.

Quan es considera acabat el tràmit?

  • Si el tràmit telemàtic es fa amb usuari i contrasenya o dni electrònic, i no s’ha d’aportar documentació nova, el tràmit es considerarà registrat després de clicar el botó “Envia la sol·licitud” a la passa 4 (Enviar). A la passa 5 “Finalitzar”, es pot descarregar el justificant en format pdf, amb un número de REGISTRE (mai de preregistre), amb la forma: ENV/xxxxx/2015.
  • Si s’ha d’aportar documentació o el tràmit es fa anònimament, el tràmit no es considera acabat fins que no s’hagi registrat presencialment la petició al registre de la Conselleria. A la passa 5 (Finalitzar), es poden descarregar les dues còpies de la sol·licitud en format pdf, que tenen el corresponent número de PREREGISTRE. Aquest document és el que s’ha de presentar al registre, juntament amb tota la documentació que pertoqui.

Si deix el tràmit a mitges, perdré tota la informació introduïda?

Per que es guardi la feina feta, és necessari arribar a la Passa 4 (enviar). Així, podrem reprendre el tràmit quan volguem sense perdre res.

Què he de fer si m’he equivocat en el tràmit telemàtic?

Podem fer tants de tràmits com vulguem o necessitem. El que es tendrà en compte serà el darrer que es registri, telemàticament o presencialment.

Com puc comprovar que el tràmit ha estat conclòs correctament?

S’ha d’anar a: portaldelpersonal.caib.es > Menú principal > Les meves gestions > Gestions telemàtiques. Allà hi trobarem els tràmits enviats i els tràmits sense enviar.

Si no es té Portal del personal, s’hi pot accedir a través de seuelectronica.caib.es > Les meves gestions.

Una vegada allà ens podem trobar:

  • Si el tràmit és a “tràmits sense enviar”, no s’ha acabat correctament.
  • Si el tràmit és a “tràmits enviats”, ja s’ha acabat el procés, a no ser que tengui un símbol d’admiració, que sol indicar que encara s’ha de passar per registre a presentar documentació nova. Recordau que ho heu de fer abans de dia 16 de maig.

He d’aportar tota la documentació de nou?

  • Si es fa el tràmit amb usuari i contrasenya o amb DNI electrònic i s’està d’acord amb el que figura al portal del personal, no fa falta es lliuri cap documentació. En aquest cas, el registre serà telemàtic (veure més amunt).
  • Si es fa el tràmit anònimament, ja sigui perquè no es té usuari i contrasenya o perquè l’hem perdut, l’aplicació telemàtica recuperarà tota la informació de què disposi la Conselleria. En acabar el tràmit, se’ns informarà de la documentació que hem de lliurar al registre (fins dia 15 de maig).

Enguany m’han tutoritzat. Què he de fer?

A les persones que enguany han estat tutoritzades se’ls baremarà per primera vegada. Per tant, han d’aportar documentació justificativa de cadascun dels mèrits que aportin (cursos de formació, experiència a concertada, etc.), sempre i quan no apareguin al portal del personal.

Puc lliurar documentació nova durant el termini de reclamacions?

No. Tota la documentació s’ha de lliurar dins del termini de presentació de sol·licituds, és a dir, fins dia 15 de maig.

He de tornar a aportar el certificat que acredita el B2 per impartir matèries no lingüístiques en llengües estrangeres (seccions europees, etc.)?

El tràmit telemàtic informarà, a la mateixa pantalla de les opcions (illes, mitges jornades…), si ja estam habilitats o no del B2. EN principi tothom que ho hagi sol·licitat durant aquest curs o durant el tràmit de l’estiu passat, li sortirà que té l’habilitació i, per tant, no cal que faci res.

Cas que no aparegui l’habilitació i ja s’hagi sol·licitat prèviament, posau-vos en contacte amb la Conselleria o amb nosaltres.

No estic habilitat amb el B2 per impartir matèries no lingüístiques en llengües estrangeres però ho vull estar. Què he de fer?

El tràmit telemàtic no permet habilitar-se per impartir matèries no lingüístiques en un llengua estrangera, tot i que el del curs passat sí que ho permetia.

Per habilitar-vos, podeu anar al registre de Conselleria a fer la sol·licitud corresponent. La Conselleria només acceptàrà les habilitacions sol·licitades fins dia 15 de maig. La documentació que s’ha d’aportar és la següent:

  • Sol·licitud d'habilitació (la tenen a la Conselleria)
  • Fotocòpia DNI
  • Certificat de B2 o equivalent.
  • Titulació que ens permet accedir a la funció (grau, llicenciatura, diplomatura…) i del màster universitari en formació o equivalent (si escau).

IMPORTANT. Aquest certificat no s’ha d’aportar al tràmit telemàtic. És a dir, si no s’ha de lliurar cap documentació addicional al tràmit telemàtic, es pot fer el registre de la sol·licitud de la convocatòria telemàticament.

Tenir l’habilitació de B2, m’obliga a res?

No. Encara que es tengui l’habilitació, segons la Conselleria, al següent tràmit es demanarà si es volen veure o no les places perfilades amb B2.

Puc estar a totes els grups?

Si. Puc estar a tants grups com vulgui, si tenc les titulacions corresponents.

Tendré la mateixa puntuació a tots els grups als quals estigui?

No. Els punts dels grups depenen de la teva experiència docent. Els anys d’experiència docent en funcions del mateix grup puntuen 6.5 punts. Els anys d’experiència docent en funcions d’altres grups, puntuen 3,25.

He de posar la nota mitjana de totes les titulacions?

No. Només he de posar la nota mitjana de la titulació que al·leg per formar part de la llista. Les titulacions del màster de formació, CAP, Aptitud català, etc. ja no tendran cap casella per afegir la nota mitjana, ja que no és significativa.

En qualsevol cas, el canvi en qualsevol nota mitjana no permetrà concloure el tràmit telemàticament i ens obligarà a fer-ho presencialment, sempre fins da 15 de maig.

Podré posar les places de tots els cossos sense perdre puntuació?

Si. En el tràmit del més de juliol podré posar places de qualsevol cos sense que es vegi modificada la meva puntuació.

Ha canviat la baremació?

No hi ha hagut cap canvi substancial. L’únic canvi un poc significatiu ha estat l’equiparació de l’experiència docent com a professor a EUA i al Canadà o com a professor participant en el Programa de Seccions Bilingües a Europa Central i Oriental, la Xina o països extracomunitaris, a l’experiència docent a la Illes Balears.

Tenc experiència a centres concertats però el tràmit telemàtic m’avisa que no la tenc diferenciada per cossos. Què faig?

S’ha d’indicar al tràmit telemàtic que no s’està d’acord amb l’experiència docent a concertada. En aquest cas, no es podrà concloure el tràmit telemàticament ja que l’aplicació ens demanarà que aportem nova documentació. Amb la petició de participació haurem d’adjuntar:

  • Certificat expedit pel secretari del centre corresponent, amb el vistiplau del Departament d’Inspecció Educativa de les Illes Balears (o per l’òrgan competent en el cas d’una altra comunitat autònoma). Ha d’indicar, obligatòriament, els anys, mesos i dies treballats, i el nivell i l’especialitat impartits
  • Certificat original de vida laboral.

Per obtenir el vistiplau d’inspecció, el servei d’inspecció té ordre de donar la màxima agilitat possible a aquestes peticions.

Som de pacte. Tenc garantida la feina per al curs 2015-16?

Les persones que el curs 2014-15 tenen pacte tenen garantit un nomenament el curs 2015-16.

El pacte dura dos anys o quatre anys?

El pacte està compost de dos micropactes, de 2+2 anys. És a dir, a partir del curs 2016-17, tothom perdrà la condició de pacte i tothom podrà tornar a optar a tenir pacte. El nombre de persones que podran accedir al pacte el curs 2016-17 serà el mateix que el nombre de persones que hi accediren el curs 2015-16, é s a dir, 1350 perosnes.

Puc renunciar a la condició de persona de pacte? Perdré la meva puntuació si ho faig?

Sempre que tengui causes justificades, es pot renunciar al pacte. En cas que ho opteu per fer-ho, només es perd la condició de pacte, en cap cas es perd el l’ordre a la llista ni la puntuació en cap dels seus apartats.

Per renunciar al pacte s’ha de marcar la casella corresponent del tràmit telemàtic. En aquest cas, el tràmit no es podrà concloure telemàtic i obligarà a fer-ho presencialment, ja que demanarà la documentació justificativa de renuncia al pacte.

Qui pot desplaçar a les persones de pacte?

Només les funcionaris amb majors drets administratius, és a dir, un funcionari de carrera, mitjançant el concurs de trasllats, una comissió de serveis, etc.

Per tenir dret a atur, he de fer res durant aquet tràmit?

Ja no és necessari posar totes les places d’un sol cos per tenir dret a atur. Ha costat, però la Conselleria ha entès que no poden condicionar l’atur de les persones.

En el moment d’acabar la feina (a 30 de juny o 31 d’agost, segons correspongui), es podrà demanar l’atur, si s’hi té dret, independentment del que es faci a la convocatòria d’interins.

Puc canviar les opcions (illa, mitja jornada…)?

Tothom pot afegir o llevar opcions (desmarcar una illa, mitges jornades, itinerants…), excepte les persones de pacte, que només poden afegir-ne, a no ser que es renunciï al pacte (veure més amunt).

Puc modificar les meves funcions?

Només les persones que no són de pacte, o les que hi renunciïn, poden minvar les funcions que varen seleccionar per al curs 2014-15.

Tothom, però, pot afegir les funcions que consideri oportú, si n’acompleix els requisits. Si encara no està validada, el tràmit no es podrà concloure telemàticament i ens obligarà a registrar la sol·licitud juntament amb la documentació justificativa.

Estic obligat a acceptar places de totes les funcions que tenc admeses?

No. Com sempre, el tràmit telemàtic donarà l’opció de seleccionar o no les funcions que tenim admeses. En el tràmit de selecció de places de l’estiu, no podrem triar places de les funcions que no hem seleccionat.

Aquesta és l’única canvi realment significatiu respecte de convocatòries telemàtiques anteriors. Es farà una gestió de les funcions similar a la gestió que es fa en el tràmit de juliol quan es trien les places.

Igualment, quan es conclogui el tràmit, el pdf que s’imprimeixi, indicarà quines funcions tenim seleccionades i quines no.

Quan arribi el tràmit de juliol, podré posar les places en l‘ordre de preferència que jo vulgui?

No. Tot i la proposta de l’STEI que sí que ho permetria, la Conselleria segueix optant per l’adjudicació per grups, de manera que no és possible alternar places de diferents cossos. Segons la convocatòria actual, l’ordre seria el següent:

  1. Places del cos de mestres.
  2. Places del cos de professors de les escoles oficials d’idiomes.
  3. Places de les especialitats lingüístiques (alemany, anglès i francès) del cos de professors d’ensenyament secundari.
  4. Places de la resta d’especialitats del cos de professors d’ensenyament secundari.
  5. Places del cos de professors tècnics de formació professional.
  6. Places del cos de professors de música i arts escèniques, cos de professors d’arts plàstiques i disseny i cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny

Funcions lingüístiques

Hem detectat que el tràmit no reconeix les funcion lingüístiques a les persones que no cumpleixen amb les titulacions de l'annex 4 però que sí que compleixen les excepcionalitats (3.1.5.4 i 3.1.5.5 de la convocatòria). Ja hem fet les gestions perque aquestes persones no es vegin maltractades i no hagin de tornar a aportar tota la documentació.

Segurament, a partir de dia 7 o 8 de maig, ja podran fer el tràmit com tothom, sense haver de tornar a aportar la documentació que ja havien llirat a convocatòries anteriors.