L'STEI Intersindical s'afegeix a les demandes d'un Institut de secundària a Son Ferriol

En la seva intervenció al Ple de dijous, l’associació de famílies d’alumnes va demanar una vegada més la construcció d’un nou centre de secundària

Fa 30 anys que la comunitat educativa de Son Ferriol du a terme aquesta demanda

Els escolars de Son Ferriol, obligats a haver-se de dispersar en cinc instituts diferents

Fa més de 30 anys que la comunitat educativa i les entitats de Son Ferriol reclamen que es construeixi un institut públic al nucli palmesà, una cosa justa i imprescindible per la qual han fet feina les diferents associacions de mares i pares del col·legi públic. Des de 1990, amb independència del partit que governàs, s’han fet reunions amb l’Ajuntament i amb la Conselleria d’Educació i la resposta ha estat sempre la mateixa: cap resultat.

Tot plegat suposa la decepció de centenars d’infants i de les seves famílies al llarg de tots aquests anys.

Actualment els alumnes de l’escola pública de Son Ferriol han de triar entre 5 instituts diferents, cap d’ells a prop de la seva zona de residència; un fet que suposa la separació dels infants dels companys de tota la vida, la pèrdua del sentit d’arrelament a Son Ferriol i l’augment de les ràtios dels centres on s’han de desplaçar.

L’STEI Intersindical considera que totes aquestes conseqüències poden afectar el rendiment escolar de l’alumnat de Son Ferriol, així com també el seu benestar personal i emocional; i, per aquest motiu, reclama una solució efectiva i ràpida tant a l’Ajuntament de Palma com a la Conselleria d’Educació, que no poden seguir esquivant la qüestió.

El sindicat s’afegeix a la demanda plantejada en el Ple de l’Ajuntament de redacció del projecte d’urbanització del solar i de la seva posterior cessió a la Conselleria d’Educació dins el primer semestre de 2021, tot i que sabem que la seva construcció està prevista dins el Pla d'Infraestructures per al 2027.

Palma, 27 de novembre de 2020