L’STEI reclama que no s’obligui els equips directius a repartir les targetes de menjador

L’STEI considera que la mesura d’ajudar l’alumnat amb beques de menjador és molt positiva però considera imprudent el sistema de repartiment dels ajuts triat

El sindicat exigeix una rectificació per part de la Conselleria d’Afers Socials i d’Educació i que no s’obligui 6.000 famílies a anar a les escoles a recollir els ajuts de les targetes de prepagament de 6.152 infants usuaris del servei de menjador i beneficiaris dels ajuts individualitzats de menjador del total de 340 centres, d’escoletes 0-3 i escoles d’infantil i primària, en una situació tan greu de contagi del COVID-19.

El sindicat denuncia que el sistema que s’ha establert posa en risc els equips directius, les mateixes famílies i els conserges de les escoles de primària i considera que seria millor seguir amb el mecanisme habitual. A llocs com Eivissa, per exemple, la dispersió de la seva població dificulta encara més l’accés de les famílies a les ajudes i les posa en un major risc; a totes les illes és probable que els desplaçaments es facin amb infants amb el perill de contagi que això suposa; també s’obliga les persones perceptores dels ajuts a anar a uns comerços concrets que la majoria tenen lluny de casa...

L’STEI Intersindical posa de manifest, davant aquesta situació, el malestar i la preocupació dels equips directius i la seva indignació per haver de contravenir les mesures de seguretat obligatòries, i planteja la necessitat urgent de trobar una altra mesura molt més segura.    

Les escoles estan acostumades a transferir els doblers corresponents mitjançant una transferència bancària individualitzada, ja que és molt net, ràpid i senzill, a diferència del que proposa l’Administració, que pot agreujar encara més el perill de contagi. D’aquesta manera, l’adjudicació presencial s’hauria de contemplar, tan sols de manera extraordinària, per a aquelles famílies que no disposassin de compte bancari. Els centres, a més, compten amb mecanismes habituals per fer arribar a les famílies les dotacions econòmiques, tant les que disposen de compte com les que no.      

Per això, l’STEI Intersindical reclama que es tiri enrere aquesta mesura i s’opti, per exemple, per una transferència en el compte de les famílies, per tal de preservar la salut de tota la comunitat educativa. 

 

Palma, 21 de març de 2020