L'STEI Intersindical dona suport als instituts de Marratxí, Sineu i Felanitx denunciats per Vox i Ciudadanos

També condemna la tergiversació dels fets que han fet certs mitjans de comunicació

L’STEI Intersindical expressa el seu suport als instituts que, durant aquests darrers dies, han estat denunciats pels partits polítics Vox i Ciudadanos pel fet d’haver organitzat actes amb motiu de l’aniversari de l’1 d’octubre.

En el cas de l’IES Marratxí, l’acte havia estat organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per als cursos de batxillerat en el temps de pati. Durant aquesta acció, la professora denunciada s’havia limitat a donar llaços grocs a aquells alumnes que n’hi havien demanat; en cap cas en va fer un repartiment indiscriminat, tal com recullen alguns mitjans, que falten d’una manera descarada a la veritat.    

Per la seva banda, a l’institut de Sineu, les accions que s’han denunciat no varen ser promogudes ni comptaren amb cap tipus d’implicació, ni activa ni passiva, per part del professorat del centre. A més, els cartells que hi han aparegut aquests dies duen l’autoria dels alumnes de l’institut de Sineu. Que per ventura certs mitjans informatius desconeixen el dret d’associació estudiantil? O també el voldrien censurar o, fins i tot, eliminar?        

L’STEI Intersindical condemna de manera frontal els intents de certs partits polítics i d’alguns mitjans de comunicació d’evitar el debat a les aules d’aquelles realitats socials que es donen fora de l’escola i que, com és natural, plantegen qüestions en els nostres alumnes.

L’STEI Intersindical no admetrà mai que, amb l’acusació falsa d’adoctrinament, desaparegui de les nostres escoles i instituts l’anàlisi de la realitat social, l’esperit crític i la denúncia de totes aquelles situacions d’injustícia; alhora que rebutja la tergiversació, la mala fe i la intoxicació permanent d’alguns mitjans de les Illes Balears en contra de la bona tasca del nostre professorat.

Com deia un afiliat nostre en una carta que va enviar a la premsa, “la pluralitat és inherent a les societats democràtiques i lliures i el conflicte és una expressió d’aquesta pluralitat. Que, malgrat la pluralitat d’idees i d’interessos, hi ha un valor fonamental i superior, que és el de la convivència. I que la convivència necessita el diàleg, la confrontació d’arguments i l’establiment de procediments, no per resoldre els conflictes, sinó per gestionar-los”.