Mesa sectorial de 16 de febrer de 2017

Dijous, dia 16 de febrer, hi ha hagut Mesa Sectorial d’Educació, en què s’han tractat, entre d’altres qüestions, la convocatòria d’interinitats per al curs 2017-18. La informació més destacada de la reunió és la següent:

  • El termini per presentar les sol·licituds de participació en la convocatòria és del 2 al 15 de març. Per tant, tot allò referent a mèrits, puntuació per experiència docent i dies mínims per a la tutorització ha d’estar acomplert i acreditat com a màxim dia 15 de març.
    ULTIMA HORA. El termini s'amplia fins dia 22 de març

En relació a aquest punt, des de l’STEI hem insistit molt en demanar una ampliació del termini per a l’aportació de mèrits i de requisits, així com també per a l’acompliment dels 30 dies necessaris per a la tutorització. Els responsables de la Direcció General de Personal Docent han manifestat que considerarien el fet de prorrogar les dates per al’acreditació dels 30 dies necessaris per a ser considerat apte en el procés de tutorització, més enllà del 15 de març.

 

Pel que fa al manteniment de qualque termini extraordinari per a presentar el màster de formació del professorat, els certificats de català o noves activitats de formació, ens han dit que no es podrà presentar res més enllà del 15 de març, per qüestions de caire jurídic.

  • No hi cap modificació en relació al barem de mèrits del professorat interí en la convocatòria per al curs 2017-2018. L’apartat 1, de l’experiència docent, és de puntuació il·limitada; l’apartat 2, referit a titulacions i formació permanent, es manté en els 30 punts de la convocatòria anterior.

Pel que fa a la convocatòria del curs 2018-2019, des de l’STEI hem reclamat que si hi ha d’haver qualque canvi en el barem de mèrits, aquest ha de ser fruit de la negociació en l’àmbit de la Mesa Sectorial d’Educació.

  • Els terminis excepcionals que hi havia per a poder esmenar el màster de formació del professorat i el requisit de català desapareixen de la convocatòria. Això es podrà fer únicament després de l’adjudicació definitiva de les places que es donen a l’estiu.
  • Pel que fa a l’annex 4, s’han afegit nous graus a les a les titulacions.

L’STEI ha fet algunes sol·licituds a la Direcció General de Personal Docent, que no s’han acceptat per part dels responsables de la Conselleria. Entre aquestes hi ha les següents:

  • La ponderació a l’alça de la nota mitjana dels interins substituts amb titulacions anteriors a l’entrada en vigor del Pla Bolonya, que fa anys que són a les llistes sense haver pogut accedir a un lloc de feina.
  • La supressió d’aquells articles de la normativa d’Educació que regula les interinitats, que contempla una doble sanció per a aquest col·lectiu. En aquest sentit, l’STEI va presentar un recurs en contra d’aquesta doble sanció, perquè ja hi ha una normativa estatal que regula el règim sancionador dels empleats públics.
  • L’eliminació d’aquells punts de la resolució de la tutorització que permeten que, més enllà de l’acompliment del requisit mínim de 30 dies de serveis efectius en un mateix centre, una persona interina substituta pugui ser tutoritzada novament amb la possibilitat de modificació de la seva condició de apte o no apte.

Un altre dels punts que s’ha tractat ha estat el de la convocatòria per implantar plans d’innovació pedagògica per al curs 2017-18, amb un contingut que és idèntic a la convocatòria dels plans integrals de millora de l’any passat. .

La convocatòria per al curs 2017-2018 s’ofereix per a la selecció d’un màxim de deu centres públics en total, de les etapes d’infantil, primària i secundària.  

Pel que fa a aquesta qüestió , l’STEI ha reclamat una sèrie de punts:

  • Que l’assignació de la dotació addicional que es faci per als centres seleccionats en la implantació dels plans sigui amb recursos concrets, efectius i ben dotats; no com va succeir l’any passat.
  • Que se simplifiquin els tràmits necessaris per a poder participar en el procés per al curs 2017-2018, ja que l’any passat alguns centres varen desistir de prendre-hi part a causa de la complexitat del procediment.
  • Que es garanteixi la màxima transparència en totes aquelles qüestions que tenen a veure amb la provisió de places per a la implantació dels plans d’innovació: tant pel que fa a les comissions de servei, com en relació a la perfilació de les places per al professorat interí i als compromisos que els suposa l’acceptació d’una d’aquestes vacants.

Des de l’STEI hem expressat que ens hauria agradat que hagués assistit a la Mesa Sectorial el director general de Planificació Antonio Morante per a explicar-nos la proposta dels plans d’innovació. També hem dit que allò més adient seria que els plans d’innovació que els centres duguin endavant se sustentassin damunt el professorat amb destinació definitiva en els centres, i no damunt el personal interí.    

Per altra banda, el secretari d’ensenyament públic de l’STEI Cosme Orell, en qualitat de president de la Junta de Personal Docent no Universitari, ha explicat que s’adreçarà un escrit dirigit al conseller Martí March en relació a l’oferta d’ocupació pública de l’any 2017, així com també pel que fa a la planificació futura dels anys 2018 i 2019, i a la presentació d’un esborrany de la convocatòria autonòmica d’oposicions per negociar a la Mesa Sectorial d’Educació. Des de l’STEI hem reclamat, una vegada més, el manteniment de pactes d’estabilitat compatibles amb una bona oferta d’oposicions.

Des de la Conselleria se’ns ha informat que el col·lectiu de docents funcionaris de carrera haurà d’autoritzar l’Administració educativa perquè faci la consulta dels antecedents en el Registre de delictes sexuals. Això es farà a través del Portal del personal, entre dia 20 de febrer i dia 6 de març de 2017.