Calen mesures de prevenció i protecció per a la veu dels docents

Les i els delegats de prevenció de riscos laborals d'ensenyament públic de l’STEI Intersindical han registrat una demanda on s'insta a la Conselleria a que doti de mesures de prevenció i protecció que evitin les lesions a les cordes vocals del col·lectiu docent

Com a mesura preventiva, cal dotar de micròfons als centre d’ensenyament públic


La mascareta protectora és una barrera a l’hora de fer-se sentir dins l’aula i el col·lectiu docent es veu obligat a forçar, en moltes ocasions, les cordes vocals.

Cal recordar que els docents tenim com eina essencial de feina la veu i que actualment, rebem consultes del col·lectiu docent, de quines mesures o consells poden aplicar-se de cara a protegir-la per no patir afonies, laringitis, pòlips, nòduls a les cordes vocals, debilitats a les cordes vocals, etc.

Cal que el Servei de Prevenció Propi de riscos laborals de la Conselleria d’Educació, elabori recomanacions, mesures per protegir la veu o prevenir les seves malalties, tenint en compte la circumstància actual, que és la d’haver de dur mascaretes a l’hora d’impartir les classes.

El sindicat planteja a la Conselleria d’Educació i Universitat, així mateix, com a mesura preventiva, que es doti de micròfons als centres d’ensenyament públic per aquells i aquelles docents que es veuen en la necessitat d’emprar-los. S’ha de dir que tenim constància que hi ha professorat que ja se’ls ha pagat de la seva pròpia butxaca.

 

Palma, 6 de d’octubre de 2020